Veredelen

Onder veredelen verstaan we het toevoegen aan extra's die uw productie nog bijzonderder maken en laten opvallen. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. De meeste vormen van veredeling worden op het omslag aangebracht als het om een boekproductie of een magazine gaat, omdat de buitenzijde de blikvanger van elke uitgave is. U kunt denken aan pregen, foliedruk, plaatselijk highlighten met uv lak of een combinatie van verschillende vormen van veredeling. Ook de laminaat soort of andersoortig omslag materiaal kan een uitgave een eigen uitstraling mee geven. Holografische elementen of een bijzondere pms (meng-) drukkleur toevoegen kan ook, waarbij er ook metallic of fluorescerende pms kleuren zijn.Dan zijn er aanvullend nog veel opties om met name boeken mee te veredelen, met verschillende technieken. Onderstaand een greep uit wat mogelijkheden, hoewel we ons realiseren dat er nog veel meer mogelijkheden zijn op het vlak van veredelen.

Een hardcover omslag kan voorzien worden van verschillende materialen zoals (kunst-)leer, foam verdikking en linnen. En op die materialen kan dan weer een extra veredeling toegepast worden, zoals een preeg en/of foliedruk.

Foliedruk op omslag hardcover

Goud foliedruk op linnen omslag

Goud- of zilver op snee kennen de meeste mensen van bijbels of psalmenboekjes of gezangenboekjes. Toch passen ontwerpers en uitgeverijen deze vorm van veredeling ook toe op exclusieve uitgaven. Hoewel deze vorm van veredelen niet goedkoop is, staat daar tegenover dat men voor een uitgave die op deze manier afgewerkt is bereid is meer te betalen. Traditioneel brengen we deze veredeling aan met een dunne folie. Maar het is ook mogelijk om dit met een zeer fijn vernevelde inkt op te spuiten, vergelijkbaar met paint brush. In het laatste geval is er veel keuze uit kleuren, waaronder fluorescerende kleuren.

Goud op snee zilver op sneeFoliedruk bestaat in veel verschillende soorten. Zo zijn er metallic soorten, die het meest toegepast worden bij goud- en zilverkleurige foliedruk. Maar ook andere kleuren zijn mogelijk. In mat en in hoogglans. Foliedruk kan vlak toegepast worden of enigszins verdiept gepreegd.

Goud foliedruk omslagEen sluitelastiek wordt meestal toegepast op een agenda, notitieboek of een journal. Bij een softcover of een ringband/cassette bevestigen we de twee uiteinden van het elastiek met holnieten of klinknagels, bij een hardcover plakken we de twee uiteinden van het elastiek doorgaans onder de schutbladen.

Sluitelastiek3D spot uv lak komt het best tot zijn recht bij dunne lijntjes. Bij deze vorm van veredeling is het ontwerp dat in 3D spot uv lak aangebracht wordt enigszins verhoogd opliggend, met enige makte van reliƫf.

3D spot uv lakOver het algemeen zijn marketeers het erover eens: een attentie sticker werkt verkoop bevorderend.Overige drukwerkmethoden Quality DotsEen stofomslag is een flexibel, extra omslag. Los omgelegd om het omslag van een boek. Als het stofomslag niet de volle hoogte van het boek heeft noemen we dit een buikbandje. Ook hier kunnen vormen van veredeling op toegepast worden.

Verpakken per stuk in folie geeft het boek bescherming en voorkomt dat men in de boekwinkel het product inkijkt, waarmee beschadiging en vervuiling voorkomen kan worden. Deze vorm van per stuk verpakken is o.a. raadzaam bij kwetsbare or losse onderdelen, zoals een stofomslag, buikbandje, losse bladwijzer, CD of DVD.Buikbandje stofomslag per stuk in folie

Quotes

We werken al langere tijd samen met Quality Dots voor ons drukwerk. Joost voert niet alleen de opdracht uit, maar denkt ook mee in het proces en schakelt snel. Dit werkt erg prettig!

Klaske

Klaske

De naam zegt het al: kwaliteit tot in de puntjes geregeld. Met veel kennis is Joost/Quality Dots behulpzaam, accuraat en word ik ontzorgd binnen de productietrajecten.

Patrick

Patrick

  • Quality Dots B.V.
  • Kobalt 16A
    3894 DC Zeewolde
  • IBAN NL74RABO0117022918
  • KvK 52602028
  • BTW 850516961B01